DXFINA GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

İşbu gizlilik sözleşmesi (“dxFinance Gizlilik Sözleşmesi”), kayıtlı ofis adresi Dudullu Osb. Des2.Cad.No.8 Büdotek Kat:5 No:74 Ümraniye/ İSTANBUL olan Devexperts Teknoloji Yazılım Geliştirme Anonim Şirketi, Kayıt no : 67172-5 olan Devexperts Teknoloji (“Biz”, “Devexperts”, “Tarafımız”) tarafından, dxFinance uygulamasını(“Uygulama”) kullanan kişilere(“Siz”, “Kullanıcılar”, “Tarafınız”) ilişkin olarak toplanan, depolanan ve kullanılan tüm bilgi ve veriler için geçerlidir.

Uygulamayı kullanabilmek için, DxFinance Gizlilik Sözleşmesini kabul etmeniz gerekmektedir. İşbu gizlilik sözleşmesini onaylayarak, tarafımıza kişisel bilgilerinizi işleme rızanızı vermiş olursunuz. Eğer DxFinance gizlilik sözleşmesini kabul etmez iseniz, tarafınıza uygulama üzerinden piyasa verisi sağlanamayacaktır.

HANGİ BİLGİLERİ TOPLUYORUZ?

Uygulamaya giriş yapabilmek için, e-mail ve şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Gerçek zamanlı veri için abonelik satın aldığınızda, daha fazla kişisel veri toplamamız gerekmektedir : isim-soy isim; e-mail; telefon numarası ve adres (“genişletilmiş veri”). Uygulamayı kullanımınız sırasında, uygulama –tahdidi olmamak kaydı ile uygulama- mobil cihaz tipi, benzersiz cihaz kimliği, mobil cihazın IP adresi, işletim sistemi gibi bir takım verileri otomatik olarak toplayabilir.

TARAFINIZDAN TOPLADIĞIMIZ VERİLERİ NASIL KULLANIYORUZ

Kişisel verilerinizi ;

  • Uygulama deneyiminizi kişiselleştirmek, sürekli olarak iyileştirmek ve piyasa verisi sağlamak için;
  • Talep, istek, sorularınıza cevap vermek, sizinle iletişime geçmek ve uygulama hakkında geri bildirim almak için;
  • dxFinance Gizlilik Sözleşmesi ve Kullanım Şartlarına yapılan değişikliklerle ilgili size bilgilendirmek için;
  • Veri kaynaklarının, yasal ve/veya mevzuata ilişkin gereksinimlerin koşullarına uymak ve kanun uygulayıcı ve düzenleyici kurumlarla işbirliği için;
  • Tarafımızın, sizin, diğer kişilerin haklarını korumak ve yüksek iş uygulama standartlarımızı yerine getirmek için.

Kullanıyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL KORUYORUZ?

  • Kişisel verilerinizi, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili (6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve General Data Protection Regulation (GDPR) da dahil olmak üzere) (“Veri Korunması Kanunları”) mevzuat ve yasalar çerçevesinde, sadece yukarıda belirtilen amaçlar için ve bu maddeler dışında, tarafınızdan yazılı onay ile işleyecek ve tarafınıza, herhangi bir talebinizin, mükellef bulunduğumuz herhangi bir yasal sorumluluk ile çelişkili olup olmadığımızı bilgilendirecek;
  • Tüm kişisel verilerinizi gizli tutacak ve erişimin sadece çalışanlarımız, tali şirketler ve söz konusu veriye, tarafınızla iletişime geçmek veya servislerin performansı adına erişmesi gereken üçüncü parti sağlayıcıların erişmesini sağlayacak;
  • Kişisel verilerinizin yetkisiz erişim, tahribat, ifşa, transfer, diğer uygunsuz kullanımların yanı sıra, zafiyet taraması, düzenli kötücül yazılım taraması, afet kurtarma planı ve diğer iş sürekliliği programlarının yürütülmesine karşın korunması adına yeterli teknik, organizasyonel ve fiziksel önlem alacak;
  • İnceleme ve güncelleme için, yazılı isteğiniz üzerine, hakkınızda, sizinle ilgili tuttuğumuz kişisel veriye makul erişim sağlayacak;
  • Kişisel verilerinizde zarar veya yetkisiz erişim, tahribat, ifşa, transfer ve diğer uygunsuz kullanım durumlarında, bu tip bir erişim, tahribat, ifşa, transfer ve diğer uygunsuz kullanım fark edildiğinde tarafınızı kısa süre içinde bilgilendirecek;
  • Yazılı isteğiniz üzerine, burada belirtilen tüm şartlara uyduğumuzu gösteren tüm bilgileri tarafınızla paylaşacak;
  • Kişisel verilerinizin güvenliğini sağlayan güvenlik önlemlerimizin yeterliliğini denetleyeceğiz.

Kişisel Verilerinizin işlenmesi sırasında, kişi üzerinde yasal ve benzer şekilde etkileri olan, bir otomatik karar verme mekanizması veya benzer bir yöntem kullanmıyoruz.

VERİ SAKLAMA

Kişisel verilerinizi, daha önce verdiğiniz rızanızı geri çekmek üzere yazılı istek göndermediğiniz sürece, son girişinizin ardından 5 yıl boyunca saklamaktayız. Bu sürenin ardından, veri saklama politikamız, tarafınıza ait kişisel verinin, daha uzun süre saklanmasını dikte eden azledici bir yasal sorumluluğumuz olmaması koşuluyla, silinmesini dikte etmektedir.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL PAYLAŞMAKTAYIZ?

Geçerli kanunların izin verdiği ölçüde, bilginizi, tali şirketlerimizle (“Tali Şirketler”), Devexperts Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş., Dudullu OSB Des 2. Cadde No:8/76 Ümraniye, İstanbul, (“Devexperts Bilgi”) dahil olmak üzere, üçüncü parti sağlayıcılar (örn. Uygulama mağazaları, veri saklama kurumları), veri kaynakları ve resmi mercilerle, aşağıdaki şartlar ile paylaşabiliriz :

Bağlı Şirketler. Bilgilerinizi, yukarıda belirtilen amaçlar adına, bağlı şirketlerimizle paylaşabiliriz. Geçerli kanunların izin verdiği ve gerektirdiği ölçüde, uygulamayı kullanımınız ile ve tarafımızla bilgi paylaşımı yaparak, bilgilerinizin paylaşılmasına rıza göstermiş olursunuz. Genişletilmiş verilerinizi sadece Devexperts Bilgi ile paylaşmakla beraber, Devexperts Bilgi için, geçerli veri kaynağına raporlama amaçlı, işleyici görevi görmekteyiz.

Resmi Merciler. Kişisel verilerinizi yasal kurumlar, mahkemeler, devlet kurumları ile, geçerli kanun, mevzuat ve yasal süreçlerin gerektirdiği, izin verdiği ölçüde ve çerçevesinde, tarafımızın ve diğerlerinin çıkar, hak ve/veya mülkiyetlerini korumak veya acil durumlara müdahale etmek için paylaşabiliriz.

Veri Kaynakları. Gerçek zamanlı veri erişimi aboneliği aldığınızda, Devexperts Bilgi, kişisel verilerinizi, veri kaynaklarıyla raporlama, faturalandırma, denetleme ve diğer amaçlar için paylaşmakla yükümlüdür.

Yukarıda isimlendirilmiş partilerin, kişisel verilerinizi, tarafımız ve sizin yükümlülüklerinizi yerine getirerek, inceleme, teslim alma, saklama eylemlerinize rıza göstermiş olursunuz.

Kişisel verilerinizi, yukarıda isimlendirilmiş tüzel kişilere transfer edecek ve tüm kişisel verilerinizin transferleri sırasında, üçüncü partileri, kişisel verilerinizin korunması adına yukarıdaki kısımda belirtilen şartların dengi şekilde koruma sağlamak için akdi sorumluluk altında tutacak ve üçüncü parti ve/veya bağlı şirket ile transfer sırasındaki her bir ihlalden tarafınıza karşı sorumlu olacağız. Fakat, üçüncü parti sağlayıcılar ve veri kaynaklarının kendilerine ait, bağımsız gizlilik sözleşmeleri bulunmaktadır. Bu sebeple, kişisel verilerinizin işlenmesinde güvenliği sağlamak için elimizden geleni yapmamızın ardından, bahsi geçen tarafların eylemleriyle ilgili herhangi bir sorumluluk, yükümlülük ve mesuliyetimiz yoktur.

Kişisel verilerinizi, yukarıda belirtilen şartlar dışında, herhangi bir üçüncü parti şirkete veya ürün ile paylaşmıyor ve satmıyoruz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENMESİNİ NASIL KONTROL EDEBİLİRSİNİZ?

Yerel kanunlar altında, kişisel verinizle ilgili belli haklara sahip olabilirsiniz. Bunlar, şartlara bağlı olarak: kişisel bilgilerinize erişim, sizin hakkınızda tuttuğumuz kişisel bilgilerin tasfiyesi, kişisel bilgilerinizin silinmesi, kişisel verilerinizi kullanımımızı kısıtlamak, kişisel verilerinizi kullanmamıza itiraz, kişisel verilerinizi kullanılabilir elektronik formatta almak ve üçüncü partiler ile paylaşmak (veri taşınabilirliği); yerel veri koruma kurumunuza şikayette bulunma ve kişisel verilerinizin kullanımıyla ilgili herhangi bir rızayı geri çekmeyi içerebilir. Eğer sahip olduğunuz hakları kullanmak veya görüşmek isterseniz, bizimle email üzerinden, aşağıdaki adresten iletişime geçebilirsiniz.

privacy@devexperts.com

Eğer belli kişisel verilerinizin herhangi birini bir üçüncü partiyle paylaşılmasından çekilmek ya da kişisel bilgilerinizin tarafımızdan toplanma ve kullanım amaçlarını kısıtlamak isterseniz, bizimle privacy@devexperts.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Fakat, kişisel verilerinizin tarafımızdan işlenmesine getireceğiniz kısıtlamalar, size hizmet sağlamamıza ve tam kapsamı ile yardım etmemize engel olabilir.

Kişisel verilerinizi anonim hale getirdiğimiz takdirde, sizi anonim veri ile ilişkilendiremeyeceğimiz için sorularınıza cevap veremeyeceğiz. Anonim bilgiler üzerinde haklarınızı, kimliğinizi belirleyecek ek bilgi sağlayarak kullanabilirsiniz.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENMESİNİ NASIL KONTROL EDEBİLİRSİNİZ?

Biz uluslararası bir şirketiz. Uygulamayı kullanımınıza sunmak veya uygun hizmetleri tarafınıza sağlamak adına, kişisel verilerinizi, kişisel verileriniz için aynı seviyede koruma sağlayamayan veya sağlamayan ülkeler de dahil olmak üzere, yaşadığınız ya da bulunduğunuz ülkenin dışına gönderebiliriz. Kişisel verilerinizin güvenlik ve gizliliğini korumak konusunda kararlıyız, bu yüzden, bu ülkelerdeki veri korunması eksikliklerine rağmen, bu üçüncü partilere ancak : (i) tarafımıza kişisel verilerinizin işbu dökümandaki şartlara ve geçerli veri koruma kanununa göre korunacağına dair yeterli güvence vermeleri; ve (ii) bu transferi gerektirecek yasal veya sözleşmeli hakları olduğunda transfer edeceğiz.

DEĞİŞİKLİKLER

Üçüncü parti sağlayıcılar, hükümet makamı, kanun, mevzuat, geçerli celpname, diğer yönetimsel veya yasal süreçler veya mahkeme kararları sonucu, dxFinance Gizlilik Sözleşmesini değiştirme hakkımızı gizli tutarız. Eğer dxFinance Gizlilik Sözleşmesini değiştirir isek, sizden, uygulama üzerinden, yeni sözleşmeyi tekrar kabul etmenizi isteyeceğiz. Eğer yeni dxFinance Gizlilik Sözleşmesini kabul etmez iseniz, tarafınıza uygulama ve belli servisleri sağlayamayacağız.

İLETİŞİM

Eğer işbu uygulama gizlilik sözleşmesiyle ilgili sorularınız varsa, lütfen bizimle privacy@devexperts.com üzerinden iletişime geçin. Alternatif olarak, şu adresteki herhangi bir adresi kullanabilirsiniz https://devexperts.com/contact-us/

We use Cookies and similar technologies to operate the website technically, to display content, and to statistically record the use of the website. In addition, we would like – with your consent – to get to know your usage behavior, show you suitable advertising on our website, social media, and partner websites and display content from social media channels. By clicking on “Got it” you consent to the use of these Cookies.